Er kunnen bij het Arie Lemsfonds aanvragen worden ingediend voor het jaar 2023.

Voor welke activiteiten of projecten kunt u in 2023 een aanvraag indienen?

Bij de selectie van projecten kijkt het fonds naar een aantal voorwaarden.

Door de gebeurtenissen in Oekraïne stegen de energieprijzen en hebben we te maken met een hoge inflatie in Nederland. Hierdoor hebben ook de inwoners in de Zaanstreek met hogere kosten te maken dan gebruikelijk. Het Arie Lemsfonds wil daarom in 2023 financiële steun geven aan organisaties die zich inzetten voor mensen die te maken hebben met armoede door de hoge kosten of die mensen uit Oekraïne opvangen.

Het project of de activiteit moet daarnaast:

  • Voldoen aan de hoofdcriteria: de activiteit moet in de geest van Arie Lems zijn. Dat betekent: verbindend, tegenstellingen overbruggen, de dialoog benutten, geen onderscheid tussen rangen of standen, idealistisch en bewust van de omgeving.
  • Zaans zijn, wat betekent dat de activiteit zich in de Zaanstreek afspeelt en bij voorkeur door Zaankanters wordt georganiseerd.

De gevraagde bijdrage, van maximaal circa 2000 euro, mag niet een druppel op de gloeiende plaat zijn. De bijdrage van het Arie Lemsfonds moet de activiteit daadwerkelijk mogelijk maken en kan niet in de plaats komen van een bijdrage die de overheid kan verstrekken. Alleen in uitzonderingsgevallen steunt het Arie Lemsfonds activiteiten of projecten van individuele personen; de voorkeur gaat naar stichtingen en andere rechtspersonen.

Hoe behandelt het Arie Lemsfonds uw aanvraag?

In uw aanvraag beschrijft u het project of de activiteit, met een begroting van de te maken kosten en een plan om die kosten te dekken. Ook geeft u aan hoe u voldoet aan de bovengenoemde criteria.

U kunt de aanvraag richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In het algemeen maakt het fonds een eerste selectie op basis van deze aanvraag. De aanvragers die niet door de eerste ronde komen krijgen daarvan bericht, met motivering. Met de geselecteerden kan contact worden opgenomen voor een aanvullend gesprek. Daarna maakt het fonds zijn keuze en publiceert deze. De aanvragers die in de tweede ronde afvallen krijgen een gemotiveerd bericht.

Het fonds streeft ernaar om op of rond 1 mei 2023 de gekozen projecten bekend te maken.

Wanneer kunt u verzoeken indienen?

U kunt tot 1 april 2023 uw aanvraag indienen.