Dit is Assendelft met Ruud Vreeman
foto gemaakt door Pascal Fielmich

Burgemeester Ruud Vreeman neemt afscheid met blues, bier en bitterballen en doneert zijn afscheidscadeau aan twee Zaanse doelen. De titel Rock ’n Roll Burgemeester van Nederland houdt onze burgemeester Ruud Vreeman in ere.

Afgelopen weekend was hij de speciale gast in de vernieuwde Tapperij Verwachting in Assendelft. Hier tapte hij een biertje en zong hij mee met de bluesband Ralph de Jong & The Bonaire Bash. Ook tijdens zijn afscheid op 22 september zal de blues te horen zijn. Voor zijn afscheid wil hij geen cadeaus. Mochten mensen toch wat willen geven dan vraagt hij een bijdrage te doen in de collectebus. Deze opbrengst verdeelt hij onder twee Zaanse doelen. Naast Stichting budoclub Choku in Poelenburg schenkt hij een deel aan ons eigen Arie Lems-fonds.

Lees hier onder de motivatie van Ruud Vreeman voor het Arie Lems-fonds.

Arie Lemsfonds

Het Arie Lems-fonds steunt initiatieven in de Zaanstreek. In aanmerking komen initiatieven die in de geest van de vroegere burgemeester van Zaanstad, Arie Lems, zijn. Belangrijke termen hierbij zijn: verbindend, overbruggen van tegenstellingen, de dialoog benutten, geen onderscheid tussen rangen en standen, idealistisch, bewust van de omgeving. Hiervoor wordt geld ingezameld om de uitvoering mogelijk te maken. Uw bijdrage legt de basis voor de financiering van het project om leerlingen van de Kernschool (onderwijsvoorziening voor de eerste opvang van nieuwkomers) te voorzien van een rugzak met drinkbeker en lunchbox. Doel: een positief welkomstgeschenk en een goed aanknopingspunt om met de leerlingen te spreken over het belang van gezond eten & drinken.

Na de eerste periode als burgemeester bracht Ruud Vreeman het boekje Dansen op het Veem uit. Dit keer komt hij ook met een boekje met Droedels. Wil je weten wat dat zijn? Lees dan verder op Dagblad Zaanstreek.

Foto: Pascal Fielmich. Bekijk de hele reportage op ditisAssendelft.nl