Muziekvereniging OG en Taalcafé De Sluis nemen cheque Arie Lemsfonds in ontvangst

Tijdens de gezamenlijke 1 mei viering van de Zaanse PvdA, Groen Links, ROSA en SP ronde het Arie Lemsfonds succesvol zijn inzamelingsactie van dit jaar af. In de Stoomhal in Wormer reikte Piet Oudega, voorzitter van het Arie Lemsfonds, de cheques uit aan de twee organisaties die vorig jaar werden geselecteerd. Traditiegetrouw vindt deze feestelijke afsluiting plaats op de Dag van de Arbeid.

Teun Roodenburg, penningmeester van muziekvereniging Onderling Genoegen uit Krommenie, ontving een cheque van 500 Euro, om daarvoor instrumenten te kunnen kopen voor de muzieklessen op scholen. Margriet de Vries, voorzitter van De Sluis, kreeg een cheque voor acht laptops om daarmee een (T)huiswerkkamer in het taalcafé te kunnen inrichten. Daar kunnen nieuwkomers hun Nederlands oefenen, ondersteund door vrijwilligers. De uitreiking werd opgeluisterd door een optreden van de New Moon Orchestra dat is opgericht door Fluxus in samenwerking met Taalcafé de Sluis.

Het Arie Lemsfonds kiest om het jaar één of meer maatschappelijke doelen in de Zaanstreek uit, waarvoor geld wordt ingezameld. Deze keer kwamen de opbrengsten vooral uit de succesvolle Kerstbroodactie, waarbij 827 kerstbroden werden verkocht. Het Arie Lemsfonds kon daarmee ook alle klanten van de Voedselbank een kerstbrood bezorgen. In 2023 zal het fonds een nieuwe ronde starten.