Groepsfoto Arie Lemsfonds

In de Week tegen de eenzaamheid vervulde het Arie Lemsfonds de aanvraag van het Inloophuis 1=Samen. Eerder dit jaar werd het Inloophuis, samen met het project ‘Vriendschappelijk Huisbezoek’ van Humanitas, door het Zaanse fonds gekozen als projecten om te ondersteunen.

Hiermee koos het Arie Lemsfonds niet voor één maar voor twee projecten die zich beide inzetten om de eenzaamheid in de Zaanstreek tegen te gaan. Nel Galjé probeert, samen met een groep vrijwilligers, de eenzaamheid in Zaandam-Zuid en Poelenburg terug te brengen door mensen bij elkaar te brengen voor een drankje, praatje of een leuke activiteit. Iemands achtergrond is hierbij niet van belang. Iedereen die behoefte heeft aan wat gezelligheid is welkom. Op zaterdag 5 oktober kregen de vrijwilligers van het inloophuis de voor hun ontwikkelde huisstijl, toegepast op flyers en posters, overhandigd. Deze hadden ze aangevraagd bij het fonds.

Daarnaast werd hun locatie beter zichtbaar gemaakt door het plaatsen van raamstickers en een straatbord voor de deur. Grafisch vormgeefster Wietske Lute verzorgde het ontwerp. Zij werkte geheel belangeloos mee aan het project. Voorzitter van het Arie Lemsfonds, Piet Oudega, sprak bij de overhandiging zijn bewondering uit over het initiatief dat past binnen de geest van de naamgever Arie Lems. Arie Lems was de eerste benoemde burgemeester van Zaanstad.

Het inloophuis werkt verbindend, benut de dialoog om mensen in de wijk samen te brengen en maakt geen onderscheid tussen rangen en standen. De initiatiefnemers zijn zich bewust van hun omgeving, idealistisch, en vervullen met het inloophuis 1=Samen een behoefde in de wijk. Na de overhandiging gingen de vrijwilligers van het Inloophuis, het Arie Lemsfonds en PvdA Zaanstreek met elkaar de flyers verspreiden in de buurt.

Wil je meer weten over het Arie Lemsfonds of helpen bij het ondersteunen van de geselecteerde projecten kijk dan op www.arielemsfonds.nl.

 

speech Piet Oudega
uitpakken inloophuis poster
uitreiking flyers