De Movienight, vrijdag 18 oktober, was een hartverwarmende avond in het Museum of Humanity. Ondanks dat je de kilte van de eenzaamheid kon voelen. De Movienight is een initiatief van fotograaf Ruben Timman die het museum, met portretten van zijn hand, heeft opgezet. Deze avond, in het bijzondere museum op het Hembrugterrein, stond dit keer in het teken van de documentaire "Goede Buren".

In deze film staan vrijwilligers centraal die op bezoek gaan bij mensen die eenzaam zijn. Het resulteerde in een bijzondere ontroerende en tragikomische documentaire. Het gaf een mooi beeld van het werk dat ook door de vrijwilligers van Humanitas wordt gedaan. Voor het project "Vriendschappelijk Huisbezoek" van Humanitas zamelt het Arie Lemsfonds geld in. Dit doen we door activiteiten te organiseren. Voor deze avond sloegen het fonds en het museum de handen ineen. Het resulteerde in onvergetelijke avond met een mooie opbrengst.

goede buren mn1goede buren mn2

Wethouder van Zaanstad Songul Mutluer heeft de bestrijding van eenzaamheid in haar portefeuille. Op verzoek van het Arie Lemsfonds was zij de gastvrouw van deze bijeenkomst en sprak ze vooraf met de documentairemaakster Stella van Voorst van Beest en met Ilonka Nieuweboer, de coƶrdinator van "Vriendschappelijk Huisbezoek" in de Zaanstreek. Het gaf een goed beeld van het mooie en noodzakelijke werk dat de vrijwilligers van Humanitas doen. Om te zorgen dat deze vrijwilligers goed beslagen ten ijs komen en kundige gesprekspartners zijn voor de mensen die zij bezoeken diende Humanitas een aanvraag voor trainingen in. Deze trainingen zijn voor de ruim 35 vrijwilligers die in de hele Zaanstreek actief zijn.

De avond Museum of Humanity movienight: "Goede Buren" bracht 440 euro op. Daarmee komt de realisatie van deze aanvraag weer een mooie stap dichterbij. De avond werd mogelijk gemaakt door de kosteloze medewerking van Museum of Humanity, Inntel Hotels Amsterdam Zaandam, Ilonka Nieuweboer van Humanitas Zaanstreek, Partij van de Arbeid (PvdA)-wethouder Songul Mutluer, Stella Van Voorst van Beest, Basalt Film, en de vrijwilligers van het Arie Lemsfonds en de Partij van de Arbeid Zaanstad.