[Zaanstad,  9 maart 2024] - Het Arie Lemsfonds opent nieuwe aanvragenronde voor het jaar 2024/2025. Dit jaar richt het fonds zich speciaal op het ondersteunen van initiatieven die bijdragen aan een Groene en Gezonde Zaanstreek.

Het Arie Lemsfonds, dat jaarlijks een maatschappelijk terrein selecteert om zijn steun op te concentreren, erkent de cruciale rol van groene ruimtes in en rond stedelijke gebieden. Groen draagt bij aan een beter klimaat, bevordert de biodiversiteit en draagt bij aan de algehele gezondheid van de gemeenschap. Met dit in gedachten moedigt het fonds aanvragen aan voor diverse projecten, waaronder het vergroenen van buurten, de ontwikkeling van stadsboerderijen, parken, natuurspeelplaatsen en andere initiatieven die het welzijn van Zaankanters centraal stellen.

De voorzitter van het Arie Lemsfonds benadrukte de criteria waaraan projecten moeten voldoen: "Wij streven naar initiatieven die de geest van Arie Lems belichamen, verbindend zijn en de dialoog bevorderen. Het is belangrijk dat de voorgestelde activiteiten plaatsvinden in de Zaanstreek en bij voorkeur worden georganiseerd door Zaankanters zelf."

Financiële ondersteuning

Het fonds biedt financiële ondersteuning tot circa 2000 euro per project, met als voorwaarde dat de bijdrage daadwerkelijk bijdraagt aan het mogelijk maken van de activiteit en niet in de plaats komt van overheidssubsidies. Terwijl individuen in uitzonderlijke gevallen steun kunnen ontvangen, geeft het fonds de voorkeur aan stichtingen, verenigingen en andere rechtspersonen.

Aanvragen voor 10 april 2024

Aanvragers worden aangemoedigd om hun projecten vóór 10 april 2024 in te dienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het fonds zal aanvragen beoordelen op basis van de gestelde criteria en maakt vervolgens een eerste selectie. Met aanvragers die doorgaan naar de tweede ronde wordt waar nodig contact opgenomen voor meer informatie. De uiteindelijke keuzes zullen op 1 mei 2024 bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie over het Arie Lemsfonds en hoe u een aanvraag kunt indienen, kunt u terecht op de website van het fonds: www.arielemsfonds.nl.