Arie Lemsfonds schenkt rugzakjes aan de Kernschool

Het Arie Lemsfonds gaat geld inzamelen om elke leerling van de Kernschool een rugzakje met drinkbeker en lunchbox te kunnen geven. Op de Kernschool, met gebouwen aan de Wibautstraat en het Noorderven, volgen leerlingen uit het buitenland een jaar lang een intensief programma. Na dat jaar kunnen zij naar het reguliere basisonderwijs.

Momenteel betreft dat bijvoorbeeld veel kinderen uit Syrië, die hier met niets zijn gekomen uit een oorlogsgebied. Het Arie Lemsfonds wil met de actie benadrukken dat deze kinderen dezelfde kansen op een goede schoolopleiding moeten krijgen als iedereen. Beheersing van de taal en kennis van onze samenleving verbetert de integratie en maakt het mogelijk dat de kinderen meedoen in de maatschappij. Directeur Hennie Dekker is enthousiast over de actie: “Zo laat je zien dat deze kinderen welkom zijn in ons land en dat wij geen verschil willen maken met de autochtone kinderen, die van huis uit ook met zo’n rugzakje naar school komen”.

De actie is de eerste van het nieuwe Arie Lemsfonds, genoemd naar een oud-burgemeester van Zaanstad, en is een initiatief van de Partij van de Arbeid Zaanstad. Het voorstel voor deze actie is ingediend door Anouk Hermanns van de Zaanse Springplank. Veel kinderen verkeren in een achterstandssituatie. De Partij van de Arbeid ziet de bestrijding van kinderarmoede als één van haar speerpunten. Daarmee wordt voorkomen dat kinderen van jongs af aan minder kansen krijgen dan anderen. Dit voorstel past daarin.

Het Arie Lemsfonds wil regelmatig een passend doel uitkiezen, waarvoor vervolgens geld wordt ingezameld.  In het verleden kende de Partij van de Arbeid elke twee jaar aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie de Arie Lemsprijs toe. Het Arie Lemsfonds is de nieuwe vorm die hiervoor is gekozen.

Voor nadere informatie:

Arie Lemsfonds: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.