Arie Lemsfonds steunt projecten tegen eenzaamheid

Stichting 1 is Samen en Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek kunnen rekenen op de steun van het Arie Lemsfonds. Uit alle doelen die zijn ingestuurd zijn hun projecten geselecteerd door de commissie. Het Arie Lemsfonds gaat met hulp van diverse Zaankanters het geld en de middelen bij elkaar brengen om de ingestuurde verzoeken te realiseren. De eerste Zaankanter die zich gaat inzetten voor het nieuwe doel is Burgemeester Jan Hamming.

Het is voor het eerst dat het fonds twee doelen tegelijk gaat steunen. Beide doelen zetten zich in voor het bestrijden van de eenzaamheid in de Zaanstreek. Maar de hulpvraag is zeer verschillend.

Training voor vrijwilligers van Humanitas

Humanitas heeft een groep vrijwilligers die op huisbezoek gaan bij mensen die eenzaam zijn. Tijdens deze bezoeken krijgen deze vrijwilligers met verschillende situaties en problemen te maken. Om de vrijwilligers bij hun werk te ondersteunen en te helpen een goede gesprekspartner te zijn wil Humanitas ze trainingen en workshops aanbieden, zodat de deskundigheid en de vaardigheden van deze vrijwilligers worden vergroot. Het Arie Lemsfonds gaat de bijdrage leveren om deze ondersteuning te realiseren.

Flyers en posters voor stichting 1 is Samen

In het inloophuis aan de Heukelsstraat 2 in Poelenburg Zaandam is Nel Galjé begonnen met inloopbijeenkomsten voor mensen die alleen zijn. Met 6 vrijwilligers en samen met andere organisaties in de wijk probeert ze de eenzaamheid in Zaandam-Zuid en Poelenburg terug te brengen door mensen bij elkaar te brengen voor een drankje, praatje of een leuke activiteit. Iemands achtergrond is hierbij niet van belang. Iedereen die behoefte heeft aan wat gezelligheid is welkom. Om bekendheid te geven aan het initiatief gaat het Arie Lemsfonds op verzoek van de Stichting 1 is Samen promotiemateriaal realiseren.

Het Arie Lemsfonds gaat aan de slag

Om de doelen verder te helpen gaan betrokken Zaankanters en diverse leden van PvdA Zaanstreek zich inzetten. De eerste burger van Zaanstad Jan Hamming zal als eerste zich gaan inzetten voor het fonds dat is vernoemd naar zijn voorganger. Oud PvdA-burgemeester van Zaanstad, Arie Lems, is de naamgever van het fonds. In zijn geest ondersteunt de stichting goede initiatieven in de Zaanstreek. Belangrijke termen daarbij zijn: verbindend, overbruggen van tegenstellingen, de dialoog benutten, geen onderscheid tussen rangen en standen, idealistisch en bewust van de omgeving. Wilt u deze uitgangspunten en de goede doelen van dit jaar ondersteunen dan kunt u deelnemen aan de activiteiten of uw bijdrage doneren via bankrekening op NL95 RABO 0323 4225 35 t.n.v. Stichting Arie Lemsfonds.

Het Arie Lemsfonds steunt sinds 2004 projecten en goede doelen in de Zaanstreek en is een onafhankelijk ANBI-stichting. Het fonds is voortgekomen uit PvdA Zaanstreek. Kijk voor meer informatie op www.arielemsfonds.nl